Αντώνης Λιβιεράτος

HOME

[Νέα] [Βιογραφία] [Δισκογραφία..] [Εκτός Δισκογραφίας] [Φωτογραφίες] [Γκρουπ] 

[Συναυλίες] [Downloads] [Οι πίσω σελίδες][Κείμενα & Συνεντευξεις] [Επικοινωνία] [Σύνδεσμοι]

 

Πράγματα που δεν ενδιαφέρουν κανέναν

 

Ο Αντώνης Λιβιεράτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Έχει έντονες αναμνήσεις απ' την παιδική του ηλικία στις οποίες δεν πρόκειται να αναφερθούμε (μια και προφανώς δεν ενδιαφέρουν κανένα).

Στη διάρκεια της εφηβείας του αναπτύσσει μια τουριστικής μάλλον φύσης σχέση με την ωδειακή παιδεία, που εναλλάσσεται με περιόδους έντονης επιθυμίας να γίνει (μαύρος κατά προτίμηση) bluesman στο Δέλτα του Μισισιπή.Εγκαταλείπει τα πλήκτρα καιπαίζει μόνο φυσαρμόνικα. Τελικά, δεν συναντάει ποτέ τον Διάβολο στο σταυροδρόμι κι έτσι παραμένει στην περιοχή των Νοτίων Αθηναϊκών προαστείων, κοντά στο Δέλτα του Ιλισσού και προσπαθεί ν' αποφασίσει αν προτιμάει τους King Crimson, τους Velvet Underground, τους Kraftwerk ή τον Jimi Hendrix. Μεταξύ μας, ακόμα και σήμερα δεν έχει αποφασίσει. Ίσα ίσα έχουν προστεθεί και πολλοί άλλοι στην λίστα των υποψηφίων, αυτό όμως είναι αμφίβολο αν ενδιαφέρει κανένα).

Μπαίνει στην Ιατρική και (το 1978) εγκαταλείπει την Αθήνα για τα Γιάννενα. Όσο κι αν αυτό φαίνεται παράξενο τελειώνει την Ιατρική και για μερικά χρόνια δουλεύει σαν γιατρός. (Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι τα μικροσκόπια τον γοήτευαν ανέκαθεν σχεδόν όσο κι οι κιθάρες, αυτά όμως επίσης μάλλον δεν ενδιαφέρουν κανένα.) 

Στα Γιάννενα (ως φοιτητής) γνωρίζει τον (Γιαννιώτη) μπασίστα Βαγγέλη Μπουλουχτσή, μουσικό με αντίστοιχες προτιμήσεις και φιλοδοξίες. Μετά απο δυο χρόνια (1980-1982) αποτυχημένων προσπαθειών ανεύρεσης μουσικών με παρεμφερές όραμα για τον σχηματισμό ενός πλήρους γκρούπ, αποφασίζουν να δουλέψουν μόνοι τους και βαφτίζουν τους εαυτούς τους Κεφάλαιο 24 (απ' το τραγούδι του Syd Barrett "Chapter 24"). Αυτό όμως κάποιους ίσως τους ενδιαφέρει, οπότε η ιστορία απο 'δώ και πέρα δεν ανήκει σ' αυτή τη σελίδα.

 

Διαβάστε την  "Σύντομη Βιογραφία"

Διαβάστε την  "Εκτενή Βιογραφία"

 

livieratos.gr, v4.0/ copyright: Αντώνης Λιβιεράτος 2006/  Σκίτσα & Εικόνες: Ελένη Πιπίνη

English version