Αντώνης Λιβιεράτος

HOME

[Νέα] [Βιογραφία] [Δισκογραφία..] [Εκτός Δισκογραφίας] [Φωτογραφίες] [Γκρουπ] 

[Συναυλίες] [Downloads] [Οι πίσω σελίδες][Κείμενα & Συνεντευξεις] [Επικοινωνία] [Σύνδεσμοι]

 

Γκρούπ

 -Κεφάλαιο 24 (a.k.a. Chapter 24)

  Το Κεφάλαιο 24 έχει αποτυπωθεί στη μνήμη αρκετών απ’ αυτούς που ασχολούνται με τα μουσικά πράγματα στην Ελλάδα ως ένα από το πιο προωθημένα σχήματα της εγχώριας ροκ σκηνής των δυο περασμένων δεκαετιών. Άλλοι, αντίθετα, πιστεύουν πως είναι ένα απ’ τα πιο «ποπ» από τα εν Ελλάδι δρώντα avant-guard συγκροτήματα.  
  Το γκρουπ ιδρύθηκε το 1982 στα Γιάννενα από τους Βαγγέλη Μπουλουχτσή (μπάσο) και Αντώνη Λιβιεράτο (όργανο και λοιπά πληκτροφόρα). Το 1989 το αρχικό ντουέτο  μετατράπηκε σε κουαρτέτο με την προσθήκη των Περικλή Μπουλουχτσή (κιθάρες) και Γιάννη Μήτση (τύμπανα). Από το 1992 και μέχρι σήμερα το σχήμα είναι πλέον σταθερά τριμελές (Αντώνης Λιβιεράτος, Βαγγέλης Μπουλουχτσής, Περικλής Μπουλουχτσής). 
    Η δισκογραφία του γκρουπ πέρα απ' τις ανεξάρτητες οικιακής παραγωγής κασέτες των μέσων της δεκαετίας του '80 και διάφορες συμμετοχές σε συλλογές, περιορίζόταν μέχρι πρόσφατα στα άλμπουμ “Tin Invaders”, (1988 ως "Chapter 24") και “Το Ευρετήριο των Συμπτώσεων”,(1995). 
  Τον Φεβρουάριο του 2007 κυκλοφόρησε το διπλό, οργανικό, εξολοκλήρου αυτοσχεδιαστικό CD Drop-in/ Drop-out. Tο άλμπουμ απλά επιβεβαιώνει πως το  Κεφάλαιο 24 διανύει τα τελευταία χρόνια μιά παρατεταμένη περίοδο εξαιρετικής φόρμας. 
-Dr. Atomik
  Οι DR.ATOMIK (που καλλιεργούν ένα υβρίδιο αρχέγονου αγγλόφωνου rock'n'roll και σύγχρονων ηλεκτρονικών θορύβων) είναι το γκρουπ στο οποίο ο Αντώνης Λιβιεράτος διοχετεύει το νέο υλικό του τα τελευταία χρόνια. Ο  μύθος θέλει τους μουσικούς να κατευθύνονται με τηλεχειρισμό από κάποιον μυστηριώδη Dr. Atomik που παραμένει απομονωμένος στο προσωπικό του οχυρό σε κάποια μακρινή στέπα. 
  Το αρχικό σχήμα του γκρουπ επιβίωσε, με διάφορες αλλαγές σύνθεσης, γιά τρεις μόνο συναυλίες από τον Μάρτη μέχρι τον Ιούνη του 2004.
  Το ντεμπούτο άλμπουμ τους   κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2007. 
  Οι  DR.ATOMIK σήμεραι είναι οι: Αντώνης Λιβιεράτος (φωνή, κιθάρες, ηλεκτρονικά), Άδωνις Γουλιέλμος (κιθάρες),  Γρηγόρης Ηλιόπουλος (τύμπανα) και Γιάννης Νικολάου (κινούμενες εικόνες).   

www.dratomik.com

-Illegal Operation
  Σχηματίστηκαν τον Ιούνη του 2000 από τους Αντώνη Λιβιεράτο, Μανώλη Αγγελάκη, Στάθη Ιωάννου, Μάριο Σαρακηνό και Γιάννη Μαρίνο. Το άλμπουμ τους “Blue Project” -που κυκλοφορησε το καλοκαίρι του 2001, καθώς και τα δύο singles που το πλαισίωσαν ("Space Boogie" & "Careless Love") βρίσκουν το γκρουπ να επιδίδεται με ενθουσιασμό στην αποδόμηση κλασσικών blues κομματιών για να χρησιμοποιήσει στη συνέχεια τα θραύσματά τους για την οικοδόμηση νέου, πρωτότυπου υλικού. Το enhanced CD "The Bust" που ακολούθησε (2002) ήταν αφιερωμένο στην επαναπροσέγγιση μουσικών θεμάτων από παλιές τηλεοπτικές σειρές.
  Την άνοιξη του 2003, ο Αντώνης Λιβιεράτος αποχωρεί απ' το γκρουπ αισθανόμενος πως οι δημιουργικές του επιλογές έχουν πάρει διαφορετική κατεύθυνση από αυτές των υπολοίπων μελών
-Sigmatropic
  Εμφανίστηκαν  το 1998 ως προσωπικό project του Άκη Μπογιατζή που υπογράφει και το σύνολο του υλικού τους. Ο Αντώνης Λιβιεράτος ήταν μέλος της αρχικής  σύνθεσης του γκρουπ, συμμετέχοντας στις ηχογραφήσεις και τις συναυλίες του για δυο περίπου χρόνια (1998-2000). Συμμετέχει επίσης ως μουσικός και συμπαραγωγός στα άλμπουμ τους "Random Walk" & "16 Haikus & Other Stories" καθώς και στα EP "Air" & "If You Were Me". 
Περισσότερα γιά τους Sigmatropic στον δικτυακό τόπο www.sigmatropic.gr 

 

livieratos.gr, v4.0/ copyright: Αντώνης Λιβιεράτος 2006/  Σκίτσα & Εικόνες: Ελένη Πιπίνη

English version