Αντώνης Λιβιεράτος

HOME

[Νέα] [Βιογραφία] [Δισκογραφία..] [Εκτός Δισκογραφίας] [Φωτογραφίες] [Γκρουπ] 

[Συναυλίες] [Downloads] [Οι πίσω σελίδες][Κείμενα & Συνεντευξεις] [Επικοινωνία] [Σύνδεσμοι]

 

Εκτός Δισκογραφίας: Κινηματογράφος, Θέατρο, Βίντεο

-Μουσική για ταινίες

Προς το τέλος της διαδρομής, 1986

Ταινία μικρού μήκους του Σπύρου Βλέτσα τη μουσική της οποίας έγραψαν οι Αντώνης Λιβιεράτος και Βαγγέλης Μπουλουχτσής (κατά κόσμον "Κεφάλαιο 24"). Το μουσικό θέμα της σε μια εκτενή εκδοχή συμπεριλήφθηκε αργότερα στον δίσκο του γκρούπ "Tin Invaders" με τον τίτλο "Soundtrack".

Του Χάρου τα Δόντια, 1996

Ταινία μικρού μήκους του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη  (Διάκριση  Ποιότητας Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Κινηματογράφου) τη μουσική της οποίας έγραψαν οι Σωτήρης Δεμπόνος και Αντώνης Λιβιεράτος. Το Soundtrack της ταινίας κυκλοφόρησε αργότερα σε δίσκο (με τον ίδιο τίτλο), η έκδοση του οποίου σε CD περιλάμβανε και ολόκληρη την ταινία σε μορφή CD-Rom.

Φωταγωγός, 2000

Ταινία μικρού μήκους του Γιάννη Βεσλεμέ  που τιμήθηκε στο Φεστιβάλ της Δράμας 2000 με τις ακόλουθες διακρίσεις: Τιμητική Διάκριση για τα σκηνικά και τα κοστούμια (Kenny McLellan), Διάκριση Ελληνικού Κέντρου κινηματογράφου, Βραβείο Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και τηλεόρασης. Tη μουσική της ταινίας έγραψε ο Αντώνης Λιβιεράτος. 

Οι άντρες δεν κλαίνε, 2001

Ταινία μικρού μήκους του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη  που παίχτηκε στο Φεστιβάλ της Δράμας 2001.  Tη μουσική της ταινίας έγραψε ο Αντώνης Λιβιεράτος. 
Ύστατη Προσπάθεια, 2003
Ταινία μικρού μήκους του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη  που παίχτηκε στο Φεστιβάλ της Δράμας 2003.  Tη μουσική της ταινίας έγραψε ο Αντώνης Λιβιεράτος.
 

 -Μουσική για το θέατρο

Ο Αντώνης Λιβιεράτος  έχει γράψει από κοινού με τον  Σωτήρη Δεμπόνο, τη μουσική για τις παρακάτω, μέχρι στιγμής, θεατρικές παραστάσεις:

 

Όλα θα πάνε καλά του F.X.Kroetsch, 1995

Σκηνοθεσία: Γιάννης  Αναστασάκης/  "Στοά 2"


Λεόντιος και Λένα* του G.Buchner, 1995
Σκηνοθεσία: Κυριακή Σπανού/  "Θέατρο τέσσερα"

Λεόντιος και Λένα* του G.Buchner, 1997
Σκηνοθεσία: Κυριακή Σπανού/  Κ.Θ.Β.Ε.
*Σημείωση: Παρά το ότι πρόκειται για το ίδιο έργο και την ίδια σκηνοθέτιδα, η μουσική των δυο παραστάσεων ήταν  ουσιαστικά διαφορετική.
Σταγόνες σε καυτή πέτρα του R.W.Fassbinder, 1997
Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης/  Θεατρικός Οργανισμός "Στιγμή"

Χιόνι του Morti Vitzki, 1998
Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης/ Θεατρικός Οργανισμός "Στιγμή"

Το παραμύθι του έρωτα σε κείμενα των Ζιροντού, Χόροβιτς, 2000
Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης/  Θεατρικός Οργανισμός "Στιγμή"

Αγάπη για επτά κούκλες του Πολ Γκάλικο, 2002
Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης/  Θεατρικός Οργανισμός "Στιγμή"

Η τρελο-Βγενιώ της Ινές Κανιατί, 2003

Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης/   Θεατρικός Οργανισμός "Στιγμή"


Μια στγμή πριν του Σέρτζι Μπελμπέλ, 2004
Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης/   Θεατρικός Οργανισμός "Στιγμή"

Ο Αντώνης Λιβιεράτος έγραψε επίσης τη μουσική της παράστασης για παιδιά
Οικογένεια Νώε των Ξ.Καλογεροπούλου & Θ.Μοσχόπουλου, 2007
Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης/  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων

-Μουσική για Βίντεο

"Οδός Παναγή Τσαλδάρη", 1997

 Βίντεο του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη για την έκθεση "οδός Πειραιώς" που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο ΒΙΛΚΑ τον Δεκέμβρη του 1997. Το πρωτότυπο κομμάτι με τίτλο "(Σχεδόν) Νότια" που ο Αντώνης Λιβιεράτος έγραψε γι' αυτό, συμπεριλήφθηκε αργότερα στη συλλογή "Local Heroes II:The fine art of Hitch-Hyking" που διατέθηκε μέσω του περιοδικού "ΠΟΠ & ΡΟΚ". 
"Inside Outlook", 2004
Ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Οικονομάκη με θέμα την έκθεση σύγχρονης τέχνης "Outlook" που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον χειμώνα του 2004. Ο Αντώνης Λιβιεράτος ήταν υπεύθυνος για τη μουσική καθώς και τον συνολικό ηχητικό σχεδιασμό της ταινίας.
"Ιστορικές Διαδρομές στην Αθήνα", 2004
Ντοκιμαντέρ του Σπύρου Τσιφτσή. Μουσική: Αντώνης Λιβιεράτος

-Βίντεο για κομμάτια του Αντώνη Λιβιεράτου

"Ούμπικ", 1999
Βίντεο σε σκηνοθεσία και 3D-Animation του Φίλιππου-"Dr.Drill"-Ανθιμίδη, βασισμένο στο ομότιτλο κομμάτι  απ' το "Τεράστιο Κίτρινο Πράγμα" του Αντώνη Λιβιεράτου . 

Δείτε το


"Κόκκινος Ουρανός", 2000
Βίντεο σε σκηνοθεσία Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη, με 3D-Animation του Φίλιππου-"Dr.Drill"-Ανθιμίδη και μοντάζ του Ηλία Δημητρίου βασισμένο  στο κομμάτι "Κόκκινος Ουρανός-μετά το τέλος", απ' το "Πλαστικό Κουτί" του Αντώνη Λιβιεράτου.  Οι  (εκτός 3D-Animation) λήψεις έγιναν  στο πλατώ όπου γυριζόταν το νέο σπλάτερ του μοναδικού έλληνα σπεσιαλίστα του είδους σκηνοθέτη Νώντα Κούζουνα, με τον Παύλο Μαυρικίδη στον ρόλο του οπερατέρ.

"Nightslide", 2002
Βίντεο σε σκηνοθεσία Γιάννη -"Blue Frog"- Νικολάου, βασισμένο στο ομότιτλο κομμάτι απ' τον δίσκο "Mother Tongue" του Αντώνη Λιβιεράτου. 

"Mother Tongue", 2003
Βίντεο σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βούλγαρη, Ρένας Κακόγιαννου & Ειρήνης Τσιρακίδου, βασισμένο στο "Title-Track" του ομότιτλου δίσκου του Αντώνη Λιβιεράτου. 

Δείτε το


"Le Fauteuil Volant", 2003
Βίντεο σε σκηνοθεσία Γιάννη -"Blue Frog"- Νικολάου, βασισμένο στο ομότιτλο κομμάτι απ' τον δίσκο "Mother Tongue" του Αντώνη Λιβιεράτου. 

Δείτε το


"Men Don't", 2003
Βίντεο σε σκηνοθεσία Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη και μοντάζ Ηλία Δημητρίου, βασισμένο στο οπτικό υλικό της ταινίας του πρώτου "Οι Άντρες Δεν Κλαίνε" αφ' ενός και το ομότιτλο κομμάτι απ' τον δίσκο "Mother Tongue" του Αντώνη Λιβιεράτου αφ' ετέρου.

Δείτε το


 

 

 

livieratos.gr, v4.0/ copyright: Αντώνης Λιβιεράτος 2006/  Σκίτσα & Εικόνες: Ελένη Πιπίνη

English version