Αντώνης Λιβιεράτος

HOME

[Νέα] [Βιογραφία] [Δισκογραφία..] [Εκτός Δισκογραφίας] [Φωτογραφίες] [Γκρουπ] 

[Συναυλίες] [Downloads] [Οι πίσω σελίδες][Κείμενα & Συνεντευξεις] [Επικοινωνία] [Σύνδεσμοι]

 

Σχόλια απ' τον τύπο για "Το Τεράστιο Κίτρινο Πράγμα"

 

...Το ηχητικό παιχνίδι που στήνεται σ' αυτά τα δεκατρία κομμάτια και ο αντισυμβατικός τρόπος που αντιμετωπίζει ο Λιβιεράτος το υλικό του, δεν έχουν σκοπό την δημιουργία ενός κατ' ανάγκη δύσκολου album. Απλά καταθέτουν πως μπορεί να προκύψει η "Μεγάλη Pop", όταν αυτή δεν γνωρίζει στερεότυπα.

Θανάσης Μήνας (για το "Τεράστιο Κίτρινο Πράγμα")

Περιοδικό "ΠΟΠ & ΡΟΚ", Μάρτης 1998

 

...Το "Τεράστιο Κίτρινο Πράγμα" σαρώνει με τα τραγούδια του τις δεκαετίες και τις νοοτροπίες που τις σημάδεψαν και καταλήγει στο τώρα ασημάδευτο, με τη δική του προσωπικότητα και μια χούφτα κομμάτια που φανερώνουν άπειρες αρετές και δημιουργικό ταλέντο...

Μάνος Μπούρας (για το "Τεράστιο Κίτρινο Πράγμα")

Περιοδικό "ΖΟΟ", Μάρτης 1998

 

Ξηλώνοντας το ντεκόρ

Μην πάει ο νους σας στο κακό... Ούτε περί ταξί ο λόγος ούτε περί γλοιώδους μάζας που έπεσε απ' τον ουρανό- αν και η μουσική που εκτυλίσσεται στον σχιζοειδώς πολυπράγμονα αυτό δίσκο μοιάζει να έρχεται απο βιώματα που άπτονται και του γήινου και του εξωπραγματικού. Γιατί, εκεί όπου η ρομαντική μνήμη, είτε απ΄τους Beatles και τους Floyd, είτε απ' τον Bowie και τον Rota πηγάζει συναντιέται με το φαντασιακό της "αντίθετο" του ηλεκτρονικού θορύβου και του διαθλασμένου μελωδισμού, εκεί προκύπτουν οι ήχοι που θα καθορίσουν το αμέσως επόμενο ψυχικό σκηνικό.

Αργύρης Ζήλος (για το "Τεράστιο Κίτρινο Πράγμα")

"Δίσκος της εβδομάδας", Περιοδικό "Αθηνόραμα", Φλεβάρης 1998

 

...Κυκλωμένος απο παράταιρες ηχητικές κάρμες...και με τη μανία ερασιτέχνη, ο Αντώνης Λιβιεράτος εφευρίσκει ένα παράξενο κομψοτέχνημα: Ένα Τεράστιο Κίτρινο Πράγμα που νοσταλγεί το μέλλον.

Σπήλιος Τζέμος(για το "Τεράστιο Κίτρινο Πράγμα")

Περιοδικό "Audio", Δεκέμβρης 1997

 

 
Until now, success has eluded Greece in its bid for any kind of credible homegrown music. That's all about yo change, thanks largely to Athen's Hitch-Hyke stable which has discovered a wealth of talent in and around the ancient city. By far, the most interesting is one man called Antonis Livieratos, whose 1998 LP "To Terastio Kitrino Pragma" (roughly: "That Huge Yellow Thing") is cut from the same organic cloth as Tortoise...

John Mulvey & Piers Martin (για το "Τεράστιο Κίτρινο Πράγμα")

Μουσική εφημερίδα "New Musical Express" (Βρετανία), Φλεβάρης 1999

 

Νέα προοπτική προσφέρει στο ελληνικό ροκ ο Αντώνης Λιβιεράτος με τον δίσκο του "Το Τεράστιο Κίτρινο Πράγμα"...Ροκ, μπλούζ και ψυχεδέλεια συνυπάρχουν αρμονικά και η συμβουλή μας είναι μια: Ακούστε αυτόν τον δίσκο!

Νίκος Φάνης (για το "Τεράστιο Κίτρινο Πράγμα")

Περιοδικό "ΔΙΦΩΝΟ", Γενάρης 1998

 
Πίσω στις "Πίσω Σελίδες"

 

livieratos.gr, v4.0/ copyright: Αντώνης Λιβιεράτος 2006/  Σκίτσα & Εικόνες: Ελένη Πιπίνη

English version